طرح «دیدار: جشن بازگشایی کتابخانه‌ها»

ساخت وبلاگ
کتابخانه مرکزی ارومیه بزرگترین و غنی ترین مرکز اشاعه اطلاعات استان آذربایجان غربی با زیربنای8500 مترمربع در 4 طبقه در خرداد ماه سال 1390 افتتاح، و با امکانات روز کتابخانه ای در اختیار مردم فرهنگ دوست و اصحاب علم و فرهنگ استان قرار گرفت. این کتابخانه در حال حاضر جایگاه خود را به عنوان یکی از مهمترین مراکز فرهنگی در سطح شهرستان ارومیه و استان پیدا کرده و روز به روز بر تعداد مراجعین و متقاضیان استفاده از آن افزوده می شود.
کتابخانه مرکزی پاسخگویی به نیازهای اطلاعاتی تمام گروههای سنی و گروههای خاص را سرلوحه خود قرارداده و بدین منظور بخشهای مختلف کتابخانه ای را ایجاد کرده است:
بخش مرجع شامل دایره المعارف ها، واژه نامه ها، سرگذشتنامه ها و ... به تعداد 6000 جلد کتاب در اختیار دانشجویان، دانش آموزان و پژوهشگران قرار دارد.
سالنهای مطالعه در دو بخش مجزای خواهران و برادران در مجاورت بخش مرجع روزانه محل مراجعه تعداد زیادی از مطالعه کنندگان است.
بخش پژوهشگران ویژه ی پژوهشگران و اهل قلم طراحی شده تا امکان مطالعه و تحقیق با آرامش لازم برای ایشان فراهم شود. پژوهشگران به اینترنت پرسرعت و بانک های اطلاعاتی دانشگاه ارومیه دسترسی دارند. این بخش بر اساس آیین نامه ی خاص اقدام به عضوگیری و ارائه خدمات می کند.
بخش اینترنت در دو بخش خواهران و برادران دایر شده و همزمان 20 نفر می توانند به اینترنت پرسرعت دسترسی داشته باشند.کتابخانه به اینترنت بی سیم(wireless) نیز مجهز است.
— بخش دیداری وشنیداری شامل نرم افزارهای آموزشی، منابع گویا و... بوده و زیرنظر بخش مرجع اداره می شود. این بخش نیازمند تقویت منابع در موضوعات مختلف آموزشی است.
— بخش نشریات حاوی 162 عنوان نشریه در موضوعات مختلف آموزشی، اقتصادی، اجتماعی ، ادبی، فرهنگی و ... 13عنوان روزنامه سراسری است و در بخش مرجع قرار دارد .
— بخش کودک با 9000 جلد کتاب کودک فضایی جذاب و خاطره انگیز را در گوشه ی دنجی از کتابخانه برای کودکان فراهم کرده و در کنار امانت کتاب، کودکان با شرکت در کلاسهای آموزشی، جلسات قصه گویی، مسابقات نقاشی و کتابخوانی، نمایش فیلم، جمع خوانی و نشستهای کتاب خوان حضوری متفاوت را در کتابخانه تجربه می کنند.این بخش به سه دستگاه رایانه برای استفاده کودکان از اینترنت مجهز شده و بازیهای فکری، اسباب بازی، تزیینات دیواری، ابزارهای کاغذی دست ساز و مفهومی برای افزایش جذابیت بخش و جلب نظر کودکان قرار داده شده است.
— منابع ناشنوایان: این بخش با دارا بودن 700نسخه کتاب و 50 نفر عضو در مجموعه بخش کودک قرار دارد و امورات مربوطه مثل ساده سازی و خدمات فنی، عضوگیری و ... دراین قسمت انجام می شود، چون مخاطبین کتب ساده سازی شده بیشتر کودکان ناشنوا هستند. مسئول بخش کودک در حال حاضر آشنا به زبان اشاره بوده و ارتباط خوبی با این قشر برقرار کرده است.
— بخش کم بینایان و نابینایان با دارا بودن بیش از 5000 عنوان کتاب گویا، بیش از 600 نسخه کتاب بریل و تجهیزات مخصوص نابینایان به روشندلان در سراسر استان ارائه خدمت می نماید. این بخش بعد از گذشت حدود 4 سال از افتتاح کتابخانه، ارائه خدمات به تمام استان، برگزاری کلاسهای آموزشیِ مورد تقاضای روشندلان وتولید کتب گویایِ مورد نیاز اعضا، جایگاه خود را در بین مخاطبان یافته است.
— آثار اهل قلم: آثار نویسندگان استان در قفسه های مخصوص و با الصاق مختصری از سرگذشت مولفین در کنار آثار، در معرض دید مراجعین قرار دارند.در واقع یک جنبه از بخش استان شناسی(معرفی مشاهیر) در این قسمت نمود یافته است.
—
فروشگاه و نمایشگاه دایمی کتاب با نظارت کتابخانه و توسط بخش خصوصی اداره می شود و مجموعه خوبی از موضوعات تاریخی، ادبی، روانشناسی، کودک و ... را در معرض فروش گذاشته است.
بخش ثبت نام در طبقه همکف واقع شده و مدارک لازم برای ثبت نام در کتابخانه شامل یک قطعه عکس ۴*۳، ارائه کارت شناسایی معتبر ومبلغ 105000 ریال حق عضویت یک ساله است.کودکان زیر شش سال، رایگان و تا 14 سال به صورت نیم بها عضو می شوند.
این واحد تحت نظارت بخش امانت فعالیت می کند و 4 رایانه برای ثبت نام متقاضیان عضویت در این قسمت فعال است.
بخش امانت و مخزن شامل 145000 نسخه کتاب فارسی ، لاتین، نوجوانان، کمک درسی و عربی است. با تغییرات انجام گرفته در معماری و دکوراسیون کتابخانه در سال 94 که در جهت دسترسی سریع تر و بیشتر به کتب و افزایش استفاده از منابع صورت گرفت، در حال حاضر به صورت قفسه باز اداره می شود. در این قسمت، راهنماهای جامع و رسا برای کمک به اعضا در جهت بازیابی کتب مورد نیاز خود و فضای مکث برای تورق و انتخاب کتاب پیش بینی شده است. هر عضو می تواند به صورت همزمان 5جلد کتاب را به مدت 14روز به امانت ببرد و در صورت نیاز می تواند یک بار آن را تمدید کرده و استفاده نماید. امکان تمدید و رزرو تلفنیِ کتب در حال حاضر در این بخش فراهم است.
بخش نسخ خطی: نسخ خطی و چاپ سنگی که میراث ارزشمند و پشتوانه فرهنگی هر ملتی تلقی می شود، در این بخش نگهداری می شوند. این بخش دارای 149 عنوان نسخه خطی، 378 عنوان نسخه چاپ سنگی و 126 عنوان نسخه سربی می باشد. این منابع اسکن و دیجیتال سازی شده اند و قابل استفاده برای پژوهشگران و علاقه مندان هستند. سایت پژوهشگران نسخ خطی که اخیراً ایجاد شده ؛ امکان استفاده از نسخ دیجیتال را در محل کتابخانه فراهم می کند بخش نفایس چاپی شامل کتب قدیمی و کمیاب به زبان های مختلف نیز زیر نظر این بخش فعالیت می کند.
سالن آمفی تئاتر با ظرفیت 222 نفر و امکانات مناسب، برای برگزاری همايش ها، سمينارهای علمی و تخصصی، دوره های آموزشی وکارگاه ها طراحی شده است و علاوه بر اجرای برنامه های داخلی در این فضا، با تعامل صورت گرفته با سازمانها در جهت درآمدزایی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
سالن جلسات با عنوان زیبای استاد شهریار، چشم اندازی کم نظیر و طراحی مدرن، و با امکانات پیشرفته سمعی و بصری و همچنین اینترنت بی سیم برای برگزاری گرد همایی های تخصصی، جلسات و شوراهای اداری مورد استفاده قرار می گیرد.ظرفیت سالن 65 نفر می باشد.
کلاس آموزشی : فضایی مناسب در طبقه همکف که برای برگزاری کلاسهای آموزشی کتابخانه و دوره های آموزشی ضمن خدمت کارکنان مورد استفاده قرار می گیرد.
دفتر انجمن خیرین کتابخانه ساز استان در کتابخانه مرکزی قرار دارد و در جهت پیشبرد اهداف انجمن و جلب مشارکتهای مردمی در حوزه کتابخانه های عمومی فعالیت می کند. شماره تلفن تماس با این دفتر 33487210 -044 می باشد.

کتابخانه مرکزی ارومیه...
ما را در سایت کتابخانه مرکزی ارومیه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : orumiyepubliclibrarya بازدید : 124 تاريخ : دوشنبه 25 بهمن 1400 ساعت: 0:27